Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 1 november 2015

ZET DUURZAAMHEID OP DE KAART

Op zaterdag 31 oktober vond D66 congres 102 plaats. Tijdens dit congres zijn we vanuit de thema afdeling Duurzaam gestart met het inventariseren van duurzame initiatieven op Lokaal en Regionaal niveau.  Op deze wijze maken we duurzaamheid concreet en laten we zien dat het leeft. Heeft u ook een goed duurzaam project en initiatief? Bent u betrokken bij een duurzaam initiatief? Zet dan nu DUURZAAMHEID OP DE KAART.

Zet uw project letterlijk op een grote Internet Kaart.

Als u een Google account heeft (bijvoorbeeld een login voor gmail),  dan kunt u ook nu al digitaal een ‘druppel’ plaatsen op de kaart via deze link: Duurzame initiatieven D66

Duurzaamopdekaart

Wij vragen vooral aan raadsleden, wethouders en andere lokale en regionale D66-bestuurders en actieve D66-ers, om een D66-brede inventarisatie te maken waarin we kennis over lokale initiatieven waar D66 een rol gespeeld heeft willen inventariseren en via een digitale kaart ontsluiten. Deze kaart is via Internet beschikbaar, zodat u ook bij ‘buur afdelingen’ snel naar voorbeeldprojecten kunt zoeken  en de contactpersoon kunt traceren. U kunt initiatieven indienen op legenda items zoals ‘energiebesparing’, ‘duurzame energiewinning’,  ‘natuur’,  ‘revolving fund’ etc. Als het initiatief geen eigen ‘locatie’ heeft, zet uw druppel dan neer op de plek van uw gemeentehuis of provinciehuis.

Een project toevoegen doet u zo:

1. Ga naar Duurzame initiatieven D66. U ziet daar een kaart met druppels van duurzame initiatieven.
2. Klik op de knop linksboven om de legendabalk te tonen; daar ziet u elke categorie (bijv. Energietransitie projecten, Revolving Fund, etc). Stap2
3. Onderin deze legendabalk klikt u op de link “”Gemaakt met Google My Maps”. Stap3
4. Dan opent My Maps, en kunt u kiezen voor het openen van deze bestaande kaart. Stap4
5. U komt nu in de edit-omgeving waar u druppels kunt toevoegen. (of volg deze link: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zMS8C4Bi8aW8.kwmjh4pbXgzI)
6 en 7. Let op: om een druppel in de juiste categorie te plaatsen, dient u alle andere categorieen ‘uit te vinken’; zo weet u zeker dat uw categorie aan staat om een extra druppel te plaatsen. Wijzig a.u.b. geen reeds geplaatste druppels van anderen zonder hun toestemming.
Stap567

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking!