Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 mei 2019

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

Het begin van de thema-afdeling Duurzaam in zijn huidige vorm. Op 31 januari 2009 kwamen een aantal D66-leden bij elkaar in Amersfoort om teksten voor het Europees verkiezingsprogramma te schrijven. Kortom, dit jaar bestaan we 10 jaar! Op 18 mei vierde het bestuur van de thema-afdeling dit door een gezamenlijke lunch met huidige en oud-bestuursleden, gevolgd door een symposium en borrel voor de hele thema-afdeling en andere belangstellenden. Dit alles vond plaats in De Gasfabriek in Deventer, en werd georganiseerd in samenwerking met de afdeling D66 Salland.

Na de opening van het symposium door voorzitter Remko Zuidema hield Ron K├Ânig, burgemeester van Deventer, een welkomstwoord welke hieronder is terug te zien.

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

Hierna was het woord aan Jan Terlouw, o.a. D66 lijstduwer voor de Europese Verkiezingen van mei 2019, (oud-)politicus en schrijver.

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

Na deze inspirerende woorden van Jan Terlouw waren er ook inspirerende bijdragen van twee gastsprekers, Pier Vellinga (oud-voorzitter thema-afdeling Duurzaam, emeritus hoogleraar Klimaat en medeoprichter van het IPCC). Download hier zijn presentatie (opent in een nieuw venster).

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

De volgende gastspreker was Patrick van der Duin (directeur Stichting Toekomstbeeld der Techniek). Zijn presentatie is hier te downloaden, en het rapport “En toen ging het licht aan – Transities naar een emissievrij energiesysteem” is te vinden op de website van Stichting Toekomstbeeld der Techniek.

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

Het symposium werd afgesloten door een paneldiscussie met Raoul Boucke (kandidaat-lid Europees Parlement), Matthijs Sienot (Tweede Kamerlid) en Thomas Walder (wethouder Deventer) over een duurzame kijk op de benodigde acties van de overheden.

Jubileumbijeenkomst 10-jarig bestaan thema-afdeling Duurzaam

Hierna werden alle aanwezigen van harte uitgenodigd om na te praten tijdens een ouderwets gezellige borrel. Met een 70-tal aanwezigen was het een goed bezochte en geslaagde bijeenkomst, zeker gezien de drukke campagnetijd voor de Europese verkiezingen op 23 mei!

Lunch met (oud-)bestuurders thema-afdeling Duurzaam

Publiek aandachtig luisterend naar Jan Terlouw

Borrel na afloop van het jubileumsymposium

Borrel na afloop van het jubileumsymposium