Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 7 september 2019

Vacature bestuurslid communicatie

Bestuurslid communicatie Juliette Bos is afgetreden tijdens de ALV op 13 oktober. Het huidige bestuur van de thema-afdeling Duurzaam bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid internationaal, politiek secretaris en de voorzitters van de vier werkgroepen. Het bestuurslid communicatie is verantwoordelijk voor de externe communicatie, in afstemming met onder andere het bestuur van de thema-afdeling en de Tweede Kamerfractie.

Wat ga je doen?

Deze bestuursfunctie is naar eigen inzicht in te vullen. Hieronder lees je het huidige takenpakket van het bestuurslid communicatie:

 • Maandelijks een nieuwsbrief maken voor alle leden van de thema-afdeling. Je haalt zelf kopij op bij bijvoorbeeld de Tweede Kamerfractie, het thema-afdelingsbestuur en stemt af met personen die op eigen initiatief input leveren voor de nieuwsbrief. Rondom congressen, ALV’s of andere politieke mijlpalen voor de partij maak je extra nieuwsbrieven.
 • Onderhouden van de website. Op onze website staan de goed gevulde agenda van de thema-afdeling, nieuwsberichten en publicaties. Jij zorgt dat deze online komen en dat alle puntjes op de i kloppen.
 • Bijhouden van social media. Veel D66-politici op alle niveaus behalen regelmatig duurzame successen. Om andere afdelingen te inspireren en onze volgers te informeren, deel je regelmatig duurzame successen. Ook houd je onze volgers live op de hoogte tijdens ALV’s en congressen.
 • Algemeen bestuurswerk, zoals het organiseren van bijeenkomsten van de thema-afdeling.

Wat breng je mee?

Om deze functie uit te kunnen voeren, vragen we dat je:

 • Lid bent (of wordt) van D66 en de thema-afdeling Duurzaam.
 • Plezier beleeft aan zowel het initiëren als uitvoeren van communicatieactiviteiten in de breedste zin van het woord.
 • Plezier beleeft aan algemeen bestuurswerk, zoals het organiseren van activiteiten.
 • Flexibel bent in je tijd en werkzaamheden.
 • Affiniteit hebt en bekend bent met diverse duurzaamheidsthema’s.
 • Overweg kunt met MailCamp, WordPress en social media, of je deze systemen snel eigen kunt maken.
 • Een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal

Goed om te weten

Voordat je solliciteert, zijn de volgende zaken goed om te weten:

 • Het bestuur vergadert meestal in Utrecht, zie onze website voor frequentie en locatie.
 • Er zijn geen vaste werktijden, maar het meeste werk vindt plaats in de avonduren en weekenden. Gemiddeld ben je 10 uur per maand kwijt aan het takenpakket zoals het er nu uitziet. Hoeveel tijd de functie je kost, hangt af van hoe snel je schakelt en hoe snel je je werk uitvoert. Rondom congressen en in de aanloop naar verkiezingen ben je vaak wat meer tijd kwijt voor algemeen bestuurswerk.
 • Een bestuurstermijn duurt 3 jaar. Daarna ben je nog één keer voor een periode van 3 jaar herkiesbaar als bestuurslid communicatie.

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan een motivatiebrief van maximaal een half A4-tje en een beknopt cv naar algemeen secretaris Pepijn Wesselman, (info@d66duurzaam.nl), voor inhoudelijke vragen over de functie kun je hem bellen: 06 28918412.