Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 24 juli 2022

Interne Verkiezing D66 lijsttrekkerskandidaten Eerste Kamerverkiezingen 2023

30 mei 2023 zijn de Eerste Kamerverkiezingen, en de eerste kandidaten voor het lijsttrekkerschap hebben zich al gemeld; tot 29 augustus habben zij de mogelijkheid voldoende ondersteuningsverklaringen te verzamelen. Ondersteunen kon tot 29 augustus op MijnD66.nl. Per 15 september is de daadwerkelijke verkiezing (via Stemmingen -> breng je stem uit -> Lijsttrekker Eerste Kamerverkiezing 2023) geopend die 26 september sluit.

De thema-afdeling Duurzaam heeft de lijsttrekkerskandidaten de gelegenheid gegeven in 100 woorden te omschrijven waarom leden van D66 en in het bijzonder van de thema-afdeling Duurzaam hem of haar moeten steunen. De kandidaten staan hieronder gerangschikt op alfabetische volgorde van de achternaam, beginnend bij de letter W (door loting bepaald).

Paul van Meenen

Ik heb een groen hart.

Als trots lid van de fracties die de klimaatommekeer in Nederland hebben ingezet.

Ik kreeg het groene beroepsonderwijs van LNV naar OCW; daarmee betere financiering, onafhankelijker van de (conservatieve) branche, dus ruimte voor echt groen onderwijs.

Ik strijd voor duurzaamheid, klimaat in burgerschapsonderwijs. Voor klimaatmaatregelen op scholen.

In Leiden is mijn groenste resultaat het behoud van de laatste polder, de natuurrijke Oostvlietpolder. Dwars tegen VVD, CDA en provincie in.

Ik schrijf dit vanaf Texel. Ga altijd op vakantie naar de Waddeneilanden met mijn kinderen en kleinkinderen. Heerlijk. Vliegen doe ik al vele jaren niet meer.

Wil je mijn kandidaatstelling ondersteunen, ga dan naar mijnd66.nl

Paul van Meenen

Carla Moonen

Al onze klimaatambities vragen om wetten die in de praktijk werken. De Eerste Kamer is bij uitstek de plaats om dit te kunnen bewerkstelligen. Zo heb ik mij de afgelopen jaren onder andere bezig gehouden met de Omgevingswet en Buitenlandse Handel.

Naast mijn Kamerwerk heb ik altijd gebouwd aan een duurzamer Nederland.  Als dijkgraaf, bestuursvoorzitter van Koninklijke NLingenieurs en als toezichthouder bij MVO Nederland. Ik was lid van Nederlandse delegaties die mondiale klimaatakkoorden hebben gesloten.

Er komen grote transities aan zoals de energietransitie.  De bijbehorende wetgeving moet wel in een Eerste Kamer worden aangenomen. Hier wil ik het verschil maken.

Wil je mijn kandidaatstelling ondersteunen, ga dan naar mijnd66.nl

Carla Moonen