Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 december 2022

Symposium duurzame zorg: circulaire uitdagingen

Donderdag 3 november vond het D66 symposium “Uitdagingen op weg naar duurzame zorg” plaats. Het was een inspirerende avond met levendige discussies!

De avond begon met de presentatie van dr. Annemarie Leliveld, uroloog in het UMCG, over waarom de zorgsector zo vervuilend is en welke mogelijkheden er liggen.

Vervolgens spraken Bert-Jan van der Woude, afgevaardigde van Seenons, en Theo Lantinga, afgevaardigde van CleanLease over hoe zij groener proberen te worden als bedrijf in de medische sector en waar ze tegenaan lopen in dit proces. We begonnen vooraan in de keten met CleanLease, een bedrijf wat de linnenvoorziening verzorgt in ontzettend veel ziekenhuizen in Nederland. Vervolgens verplaatsten we naar het laatste deel van de keten en was Seenons, een bedrijf wat ziekenhuizen helpt om een zo efficiënt en tevens duurzaam mogelijk afvalverwerkingsproces te ontwikkelen, aan het woord.

Tijdens het laatste praatje vertelde Sybren Bosch, consultant bij Copper8, waarom het zo belangrijk is dat we wat doen aan de mate van vervuiling die de zorgsector veroorzaakt en wat de gevolgen zullen zijn in de toekomst als we hier niets aan doen.

We sloten de avond af met een plenaire discussie. Tijdens het symposium kwamen we er al snel achter dat we niet uitgepraat raakten over duurzaamheid in de zorg. Heeft u dit inspirerende symposium gemist? Treur dan niet! Donderdag 13 april organiseren we een vervolgsymposium over zinnige zorg vanuit het duurzame perspectief.