Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Laren: groen, groener, groenst

Donderdag 14 september bij De Blokhut in Laren

Duurzaamheid moet hoger op de politieke agenda van Laren. Het is ruim een jaar geleden dat een D66-motie voor een ambitieus gemeentelijk duurzaamheidsbeleid met brede steun in de Raad werd aangenomen maar in de daaropvolgende ...

Duurzaamheid moet hoger op de politieke agenda van Laren. Het is ruim een jaar geleden dat een D66-motie voor een ambitieus gemeentelijk duurzaamheidsbeleid met brede steun in de Raad werd aangenomen maar in de daaropvolgende raadsvergadering werd een D66-motie om €100.000 te reserveren als financiële basis voor zo’n beleid gedurende de eerste anderhalf jaar door de andere partijen unaniem afgewezen. Nu, een jaar na dato, willen we evalueren wat er in Laren wél is gebeurd en, vooral, hoe nu verder? Want, ondanks het feit dat het College in juli j.l. heeft toegezegd om €42.500 uit te trekken voor verduurzaming, is er nog geen sprake van een samenhangend en consistent beleid. Hoe spelen buurgemeenten als Eemnes en Hilversum de actieve rol die de D66-fractie de gemeente Laren had willen geven? En wat is de rol van regionale samenwerking in de Gooi & Vecht regio?

 Sprekers op 14 september zijn Stientje van Veldhoven (D66-fractie Tweede Kamer), die het spits afbijt en de mogelijkheden voor lokaal duurzaamheidsbeleid schetst. De portefeuillehouders Duurzaamheid uit respectievelijk Laren (burgemeester Elbert Roest), Eemnes (wethouder Niels Rood) en Hilversum (wethouder Nicolien van Vroonhoven) presenteren speerpunten van duurzaamheidsbeleid in hun gemeente (Eemnes en Hilversum worden als voorlopers in de regio gezien). Remko Zuidema, bestuurslid van de D66 thema-afdeling Duurzaam, zit het debat voor.

De open discussieavond heeft vooral een praktisch doel, namelijk betrokkenheid en ideeën vanuit de gemeenschap een impuls te geven – cruciaal voor het welslagen van verduurzaming. Laren is weliswaar één van de groenste gemeenten van ons land maar als het gaat om duurzaamheidsbeleid kan het (veel) beter! Het zelfde geldt voor participatie en daarom wordt iedereen in Laren e.o. voor 14 september uitgenodigd!

Afhankelijk van het resultaat van de bijeenkomst – opkomst en evaluatie door deelnemers -, overweegt D66 Laren een reeks van activiteiten op het gebied van duurzaamheid te starten.

Locatie: De Blokhut, Smeekweg 104, Laren.

Aanvang: 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop (ca. 21.45 uur) is er gelegenheid nog wat na te praten. Aanmelding wordt op prijs gesteld vanwege de beperkte zaalcapaciteit.

Organisatie: D66 afdeling Laren

Aanmelding wordt op prijs gesteld vanwege beperkte zaalcapaciteit (email: berghorst@me.com of tel. 06-81654086)

14 september

20:00 - 22:00 uur

De Blokhut, Smeekweg 104, Laren