Steun ons en help Nederland vooruit

Waarom ben je lid geworden van D66?

Mooie natuur en een schoon milieu vind ik heel belangrijk. Ik wil daar graag zelf een bijdrage aan leveren. Een van de manieren om dat te doen is via de politiek. Ik houd ervan om zaken concreet te maken, in beweging te krijgen en resultaten te zien. Met de richtwijzer “Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving”, nuance in de discussie, het nemen van verantwoordelijkheid en stap voor stap boeken van vooruitgang is D66 mijn partij!

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Op een van de congressen stond ik bij de stand van D66 Duurzaam. Ik vond dat de aansluiting vanuit de thema-afdeling bij de praktijk van Statenleden wel beter kon. Linda Carton, een van de toenmalige bestuursleden, stelde voor dat ik daarmee het bestuur zou kunnen aanvullen. Als je vind dat iets beter kan, moet je daarnaar handelen of je mond houden. Ik heb voor het eerste gekozen.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

Ik ga voor concrete resultaten, resultaten die voor Nederlanders op straat zichtbaar zijn. De inhoudelijke kennis van D66 Duurzaam is heel groot. Mede dankzij Juliëtte die onze communicatie sterk heeft verbeterd, bereiken we al meer en vaker de D66-leden. De volgende stap is om onze bestuurders en volksvertegenwoordigers bij gemeenten en provincies te helpen om lokaal en regionaal successen op duurzaamheid te bereiken. En natuurlijk blijven we ook D66 landelijk steeds weer stimuleren om een vooruitstrevend duurzaam geluid te laten horen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben gedeputeerde in Noord-Brabant. Ik heb agrarische ontwikkeling, energie en bestuur in portefeuille. In een college met naast D66 ook VVD, SP en PvdA zetten we mooie stappen met people, planet en profit in een goede balans.

Wat doe je verder nog voor D66?

Ik doe allerlei los-vast zaken om het D66 geluid te versterken. Ik heb regelmatig contact met leden en collega-bestuurders, want we kunnen van elkaar leren. Ik lever bijdrages aan lokale en regionale bijeenkomsten. En natuurlijk flyeren in campagnetijd.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest? 

Laatst zei iemand “Een beter milieu heb je zelf in de hand”. Dat vind ik een mooie uitspraak. Het geeft je het gevoel dat je kunt bijdragen en verschil kunt maken. En het geeft je de vrijheid om de manier te kiezen die het beste bij je past. Mijn oproep is dan ook: Draag ook jouw steentje bij! Thuis, op je werk, bij je (sport)vereniging, in een burgerinitiatief of via de politiek. Want vele handen maken licht werk. En het is ook veel leuker om het samen te doen.

Meer van Anne-Marie Spierings