Steun ons en help Nederland vooruit

Astrud Wildschut

Voorzitter werkgroep Dierenwelzijn

Waarom ben je lid geworden van D66?

Voor mij zijn dieren, natuur en duurzaamheid belangrijke thema’s. Toen ik op zoek was naar een politieke partij die op die thema’s bij mij aansloot in mijn woonplaats Purmerend, kwam ik al gauw bij D66 uit. D66 is veel groener en duurzamer dan de meeste mensen denken en ook veel pragmatischer en transparanter dan andere partijen.

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Ik ben een doener, als ik iets belangrijk vind dan wil ik daar ook actief iets mee doen. Daarom heb ik me ook aangemeld bij D66 Duurzaam omdat dat één van de onderwerpen is waar ik me voor wilde gaan inzetten.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

Binnen duurzaamheid gaat dierenwelzijn een steeds grotere rol spelen. Ook binnen D66 zelf, en dat vind ik een mooie ontwikkeling. Ik zou daar graag mijn steentje aan willen bijdragen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben raadslid namens D66 in de gemeente Purmerend met in portefeuille de dossiers dierenwelzijn, duurzaamheid, cultuur en sport.
Woon in Purmerend samen met mijn vriend, zoon en onze katten, duiven, kippen en konijnen.

Wat doe je verder nog voor D66?

Ik heb, samen met een aantal actieve leden, de werkgroep Dierenwelzijn opgericht omdat ik merkte dat er behoefte was aan een platform waar bestuurders van D66 terecht konden met hun vragen en ideeën over dit onderwerp. Verder bemoei ik me soms met de Tweede Kamerfractie als het gaat om dierenwelzijn, zoals bijvoorbeeld met het actieplan dierenwelzijn ‘Houden van Dieren’.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

D66 is een partij waar echt naar je geluisterd wordt en je mee kunt praten, denken en doen. Dus schroom niet om contact met ons op te nemen!