Steun ons en help Nederland vooruit

Atze Boerstra

Bestuurslid Internationaal

Basis idee is dat de liaison bij houdt wat er speelt op duurzaamheidsgebied in Brussel en dat dit terug gecommuniceerd wordt aan Den Haag en (al dan niet via derden aan) de D66 Duurzaamheids-werkgroepen in het land. Andersom kan de laision ook als spreekbuis functioneren ‘richting Brussel’.
Idealiter heeft de liaison na een bepaalde inwerktijd goed overzicht van wat de thema afdeling te bieden heeft of mee bezig is enerzijds, en waar de parlementen actueel of binnenkort mee bezig zullen zijn. De liaison onderhoudt hiertoe o.a. contacten met ALDE parlementariërs, relevante medewerkers van de Europese Commissie, vertegenwoordigers van (in Brussel gevestigde) Europese organisaties als de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients Associations (het ‘Europese Longfonds’) en bv. Cecodhas Housing Europe (de ‘Europese Aedes’).
Centrale onderwerpen hierbij zijn bv.: energiebeleid, CO2 emissie reductie, buitenmilieu (denk bv. aan de fijn stof problematiek), binnenmilieu, gezond bouwen, energiezuinig bouwen. Eventueel t.z.t. aan te vullen met andere duurzaamheidsonderwerpen (hier is verder input van de thema-afdelingen nodig).

Achtergrond
Atze is directeur-eigenaar van een ingenieursbureau (dat sinds vorige week 20 jaar bestaat) gespecialiseerd in binnenmilieu & gezond bouwen (BBA Binnenmilieu, zie www.binnenmilieu.nl) vorig week 20 jarig bestaan gevierd). Atze is opgeleid aan de TU Delft, faculteit werktuigbouwkunde, vakgroep Klimaatregeling. Ook is hij bv. mede-oprichter en 2e voorzitter van de Nederlandse binnenmilieuvereniging (www.ISIAQ.nl).
Atze is in deeltijd aan het promoveren aan de TU Eindhoven (faculteit bouwkunde) op het onderwerp persoonlijke beïnvloeding van het binnenklimaat in kantoorgebouwen. Voorlopige promotiedatum: 8 september 2016. Ook is hij geregeld in Brussel te vinden om mee te schrijven aan nieuwe Europese CEN normen (o.a. in verband met de EPBD Recast).
Atze is oud-bestuurslid van de TVVL / het Nederlands Platform voor mens (gebouw)techniek, zie www.tvvl.nl. Hij is op dit moment kandidaat bestuurslid namens Nederland (de TVVL) voor REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations, zie www.rehva.eu, HQ in Brussel). In mei wordt bekend of hij ingestemd wordt als nieuw bestuurslid.

Connectie met D66
De allereerste keer dat Atze in contact kwam met D66 was hij 8. Buurvrouw Marijke Augusteijn (bekend van de enquêtecommissie Bijlmerramp) had een D66 bomenplant actie georganiseerd in Emmen en hij was 1 van de buurtkinderen die mee hielp met spitten en planten…
Sinds ca 1,5 jaar is Atze lid van de D66 thema-groep Duurzaam Rotterdam. En sinds 2 maanden is hij tevens individueel lid van ALDE.