Steun ons en help Nederland vooruit

Cyrille Gijbels-Janssen

Politiek secretaris

Waarom ben je lid geworden van D66?

Tot voor kort hield ik me voornamelijk met politieke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid bezig in brede zin, zonder direct gekoppeld te zijn aan een partij. Op het moment dat ik werd benaderd door een van de leden over de thema-afdeling duurzaamheid ben ik me daar actief in gaan verdiepen en bleek de combinatie van duurzame denktanks en het gedachtegoed van D66 goed bij me te passen. Vervolgens besloot ik graag lid te worden.

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Sinds mijn studententijd vormt duurzaamheid de leidraad in mijn leven en werk. Op het moment dat ik me ging verdiepen in de thema-afdeling, bleek er een vacature vrij voor Politiek Secretaris, die me op het lijf was geschreven. Die kans wilde ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Dat ik deze functie samen als duo vorm kan geven, zorgt voor een mooie extra dynamiek.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

Als Politiek Secretaris wil ik graag duurzame politiek stimuleren en verbindingen leggen door goede voorbeelden te tonen en kennis uit te wisselen. Door deze voorbeelden kan duurzaamheid tastbaarder worden en daarmee binnen bereik komen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Als beleidsmedewerker Duurzaamheid bij de gemeente Best houd ik me ook in mijn dagelijks leven volop bezig met duurzaamheid verankeren in beleid én uitvoering.

Wat doe je verder nog voor D66?

Momenteel richt ik me vooral op mijn functie als Politiek Secretaris om dat tot een succes te maken. Vanuit daar zie ik mezelf graag groeien binnen de partij.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest? 

Er is al zoveel mogelijk op het gebied van duurzaamheid. Dat ook de politiek steeds groener wordt, blijkt met het groenste regeerakkoord ooit. Dit biedt mooie kansen, die het benutten waard zijn. Als u in een positie zit waarin u het verschil kunt maken, maar nog niet goed weet hoe, dan nodig ik u van harte uit contact op te nemen. We hebben mooie denktanks met experts die u graag verder helpen de duurzame transitie te versnellen!