Steun ons en help Nederland vooruit

Gudo Borger

Secretaris politiek D66 Duurzaam, vice-voorzitter Werkgroep Energie en Klimaat

Sinds 2013 ben ik lid van D66. Ik ben via een korte periode bij de JD actief geworden op lokaal niveau in Utrecht. Daar ben ik sinds 2014 voorzitter van de werkgroep duurzaamheid. Het geeft mij veel energie om samen met de leden van de werkgroep advies te geven aan de gemeenteraadsfractie en ideeën uit te werken in mooie toekomstplannen. Hierbij heb ik oog voor een gedegen afweging van de belangen van alle betrokkenen en draag ik graag bij aan vernieuwende vormen van besluitvorming, zoals het de Stadsgesprekken Energie.

In het dagelijks leven werk ik bij een bedrijf dat collectieve inkoopacties organiseert voor onder andere zonnepanelen en duurzame stroom. Ik heb een aantal jaren ervaring opgedaan in de zonne-energie en nu heb ik een functie die aansluit bij mijn achtergrond in Europees recht, als privacy officer.

Vanuit mijn kennis op het gebied van duurzame energie, juridische vraagstukken en de ervaringen die ik heb opgedaan bij D66 in Utrecht wil ik bijdragen aan het werk van de thema afdeling en de werkgroep. Ik zie het daarbij als mijn missie om duurzaamheid blijvend op de agenda te zetten bij onze politici op alle niveaus.