Steun ons en help Nederland vooruit

Juliëtte Bos

Communicatie

Alphen aan den Rijn

Waarom ben je lid geworden van D66?

Toen ik in 2014 liever het debat over de algemene beschouwingen na Prinsjesdag keek dan aan mijn scriptie te schrijven, bedacht ik me dat lid worden van een politieke partij een goed startpunt zou zijn om het hele gebeuren verder te verkennen. Daarnaast vond ik Alexander Pechtold altijd sterk in debatten en goed inhoudelijk onderlegd. Samen met mijn sociaal-liberale inborst maakte dat D66 voor mij tot een logische keuze!

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Als klein meisje maakte ik me al zorgen over klimaat en milieu. Ik wilde me daarvoor inzetten en door een fringe meeting tijdens mijn eerste D66-congres werd ik snel enthousiast over de thema-afdeling. Toevallig was er op dat moment ook ruimte voor een bestuurslid communicatie en met die positie heb ik tot op de dag van vandaag een goede match.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

Mijn eerste doel was meer zichtbaarheid naar buiten toe en structuur aanbrengen in de communicatie. Dat is gelukt. Nu wil ik in samenwerking met Cyrille en Gudo op jacht naar goede lokale voorbeelden en duurzaam nieuws vanuit alle D66-afdelingen om met de hele thema-afdeling te delen. Ik ben ervan overtuigd dat er lokaal ontzettend veel gebeurt, en het zou mooi zijn als wij al dat moois kunnen delen met onze leden.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op dit moment ben ik projectmedewerker bij de gemeente Leiden, bij een project om statushouders zo snel mogelijk te laten integreren én participeren in de Nederlandse samenleving. Het is een ontzettend gaaf project, waarin ik veel leer over de uitdagingen die de vluchtelingenthematiek met zich meebrengt.

Wat doe je verder nog voor D66?

Even denken … best veel, in ieder geval. Ik draai mee in de campagnecommissie en het bestuur in Alphen aan den Rijn. Daarnaast ben ik kandidaat-raadslid en kan ik in de toekomst nog grote stappen zetten binnen de partij.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest? 

Sinds ik van Drenthe naar Alphen ben verhuisd, ben ik meer gaan nadenken over de consequenties van de stijgende zeespiegel en klimaatverandering. Hoewel zeven hoog veilig is qua overstromingen, gaat er veel van mijn huidige woonplaats verloren als de dijken breken. Mijn boodschap is daarom: onderneem nu actie tegen de opwarming van de Aarde, zodat niet half Nederland onder water komt te staan.

Juliëtte zorgt voor de communicatie via de website, nieuwsbrieven en sociale media

Meer van Juliëtte Bos