Steun ons en help Nederland vooruit

Maarten Mennes

Politiek secretaris

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat ik mij graag wil inzetten voor een eerlijkere, duurzamere samenleving en ik geloof dat ik dat het best kan doen door aansluiting te zoeken bij een partij die gevoelsmatig goed bij mij past en van duurzaamheid een speerpunt maakt.

Waarom ben je actief geworden bij de thema-afdeling Duurzaam?

Naast dat ik op dagelijkse basis in mijn werk bezig ben met duurzame energie, denk ik dat ik deze kennis en ervaring ook in kan zetten op een maatschappelijke manier.

Wat wil je graag bereiken?

Met mijn kennis, kunde en tijd bijdragen aan een goede kennisoverdracht van de inhoudelijke experts naar de bestuurders van D66. Dit zal er hopelijk toe leiden dat Nederland een doordacht, duurzaam beleid gaat voeren.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben mijn carrière begonnen bij TenneT en vervolgens al snel in de duurzame energie terecht gekomen. Na een aantal jaar zonneparken te hebben ontwikkeld in Nederland, heb ik twee jaar geleden mijn focus verlegd naar het ontwikkelen van zonneparken in Afrika. Dit doe ik met veel plezier. Daarnaast ben ik betrokken bij een padelexploitant en een startup die zich richt op nieuwe High Concentrated Photovoltaics technologie. In mijn vrije tijd ben ik veel op de tennis- en padelbaan te vinden, op zondag op het voetbalveld, bij mooi weer op de motor of op het terras met vrienden.

Wat doe je verder nog voor D66?

Nog niks. Ik ben wel lid van de werkgroep Energie en Klimaat maar vooralsnog voornamelijk als “slapend” lid.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

De samenleving kan alle hulp gebruiken in het aanpakken van de grote uitdagingen waar zij voor staat. Zoek daarom de samenwerking op, dat is belangrijk (en leuk).