Steun ons en help Nederland vooruit

Marleen van der Meulen

Voorzitter werkgroep Landbouw, Voedsel en Biodiversiteit

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat het gedachtegoed van D66 het beste van alle politieke partijen bij me past. Een verbindende middenpartij waar in de grondwaarden veel ontiwkkelruimte is voor het individu met een groot sociaal hart. De richtingwijzers zijn mij op het lijf geschreven.

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Omdat onze grootste opgave is de planeet weer in balans te krijgen. Het is inspirerend om in deze thema afdeling gelijkgestemde mensen te ontmoeten en samen plannen te maken.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

Ik wil een bijdrage leveren aan verandering van gedrag van mensen, door bewustwording en aanpassing van de wet- en regelgeving volgens de ‘people, planet, profit’ methode.

Als voorzitter van de werkgroep ‘Landbouw, Voedsel en Biodiversiteit’ kan ik gericht aan de slag met deze drie belangrijke thema’s die nauw met elkaar verweven zijn. Er zit veel kennis in onze werkgroep die wij hiervoor kunnen inzetten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben ondernemer. Importeer kleding uit Spanje, gemaakt van biologische katoen en exporteer deze grotendeels naar Duitsland en Zwitserland. Ik woon met mijn man, hond Aagje en een toom kippen in een boerderij dicht bij de Ijssel.

Wat doe je verder nog voor D66?

In Lochem ben ik raadslid en vervang bij afwezigheid de fractievoorzitter.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest? 

D66 maakt het verschil. Maar niet alleen. Wij zullen verbindingen moeten blijven leggen met andere politieke partijen.

Maar, dat niet alleen. Wij moeten ook zorgen dat er verbindingen komen tussen politiek, profit- en not-for-profit organisaties en onderwijsinstellingen.

En dan zijn we er nog niet. Wij moeten ook in verbinding staan met inwoners en luisteren naar hun boodschappen, zodanig,  dat er duurzaam beleid op gemaakt wordt.

Alleen dan zullen wij vertrouwen winnen en grote en duurzame stappen kunnen maken.