Steun ons en help Nederland vooruit

Matthijs Zweemer

Politiek Secretaris

Waarom ben je lid geworden van D66?

Vanwege het gedachtegoed waar D66 voor staat en mijn eigen drang naar vooruitgang.

Waarom ben je actief geworden bij de thema afdeling duurzaam?

Een aantal jaren geleden aangesloten bij de werkgroep energie en klimaat om actief bij te dragen rondom dit thema. Zelf ook actief in dit speelveld is het van belang dat alle opgedane kennis hier ook breder gedeeld kan worden zodat er binnen de politiek gedegen beslissingen genomen kunnen worden. Hiernaast heb ik de afgelopen jaren veel geleerd van de mede werkgroep genoten en zodoende inzicht gekregen in de schat van kennis die aanwezig is binnen de afdeling.

Wat wil je graag bereiken als politiek secretaris bij de thema afdeling?

Zoveel mogelijk de connectie maken tussen de experts binnen de werkgroepen en de gekozen politici. Verder gezamenlijk op zoek gaan naar zoveel mogelijk slagkracht van de werkgroepen en dat ze binnen onze vereniging op nog meer waardering kunnen rekenen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Inmiddels tien jaar actief als ingenieur in de industrie waar ik momenteel projecten opwerk tot het punt van de investeringsbeslissing. Naast mijn werk heb ik de laatste jaren mijn huis verbouwd en recent een verduurzamingspakket door de VvE geloodst. Verder sport ik graag en dan met name de disciplines van de triatlon en sta ik graag in de keuken voor het bereiden van een lekker maaltje.

Wat doe je verder nog voor D66?

Sinds een aantal jaar zit ik in de regionale verkiezingscommissie van de provincie Zuid-Holland dat zich met name heeft gericht op de interne persoonsverkiezingen voor de provinciale staten verkiezingen en uiteindelijk ook het correct indienen van de verkiezingslijst.