Steun ons en help Nederland vooruit

Pepijn Wesselman

Secretaris D66 Duurzaam en Werkgroep Energie en Klimaat

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik heb een tijd in het buitenland gewoond en gewerkt, en besefte me daarbij hoe waardevol onze democratie is. Bij terugkomst in Nederland ben ik daarom uit volle overtuiging lid geworden van D66 – om de democratie levend(ig) te houden, en omdat ik mij zeer goed kan vinden in de vijf richtingwijzers.

Waarom ben je actief geworden bij D66 Duurzaam?

Een gezegde van de Canadese Haida indianen luidt: “We erven de aarde niet van onze ouders, we hebben haar in bruikleen van onze kinderen.” De aarde verandert in rap tempo, en dat is het gevolg van ons handelen. Door duurzaam te handelen kunnen we de balans wellicht nog herstellen. Dat is een zware opgave waar we z’n allen de schouders onder moeten zetten – bewustwording is een eerste stap, en D66 Duurzaam draagt daar aan bij.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij D66 Duurzaam?

In mijn ogen is een secretaris de stille kracht van het bestuur; iemand die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. Daarnaast vind ik het van belang dat we alle kennis en kunde van de leden van de thema-afdeling effectief kunnen delen, zodat we de energietransitie op een slimme manier vormgeven. Ik wil mij daarom hard maken voor een platform waarin we alle kennis kunnen delen, zodat we als thema-afdeling beter en effectiever onze volksvertegenwoordigers kunnen ondersteunen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn masteropleiding Innovation sciences aan de TU Eindhoven, waar ik mij specialiseer in energie en duurzame ontwikkeling en de maatschappelijke vraagstukken die daarbij horen. Daarnaast probeer ik nog tijd vrij te maken voor diverse hobby’s: whisky is een grote passie, en ik probeer regelmatig een film te kijken of een serie te kijken.

Wat doe je verder nog voor D66?

Gemeente Kaag en Braassem kent een kleine maar actieve afdeling waarvan ik voorzitter mag zijn. Daarnaast probeer ik de lokale D66-fractie waar ik kan bij te staan als burgerraadslid.  Tevens ben ik secretaris van de werkgroep Energie & Klimaat.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

Durf te kiezen voor duurzaam!

Meer van Pepijn Wesselman