Steun ons en help Nederland vooruit

Petra van Bommel

Secretaris werkgroep Duurzame Economie

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik heb altijd al op D66 gestemd. Mondiaal zijn er momenteel een aantal ontwikkelingen, zoals klimaat, biodiversiteit, digitalisering, enz., waarvan het belangrijk is dat ze goed opgepakt worden. Door lid te worden steun ik een partij die het zeker goed oppakt.

Waarom ben je actief geworden bij D66?

Duurzaamheid is een mondiale vraag die mij aan het hart ligt. Het is duidelijk: de mens put de aarde exponentieel snel uit en het is de vraag of we met ons allen deze ontwikkeling kunnen keren.
Om die reden heb ik een cursus “Sustainable Finance” gevolgd in Cambridge, en ben ik ook secretaris geworden van de werkgroep Duurzame Economie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben public controller/ consultant, en ik voer verbeteropdrachten uit in de publieke sector – met name lokale overheden.

Wat doe je verder nog voor D66?

Ik probeer altijd naar bijeenkomsten van de Rotterdamse afdeling te gaan, en ik heb me daar ook aangemeld voor de duurzaamheidscommissie.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

Ten aanzien van duurzaamheid zitten we echt in een kritieke fase. Het probleem daarbij is niet zozeer technisch van aard, maar veel meer maatschappelijk. Belangrijk is dat we onszelf organiseren, verenigen, ons stem laten horen. Niet wachten; nu!