Steun ons en help Nederland vooruit

Remko Zuidema

Voorzitter a.i. thema-afdeling, oprichter en voorzitter Werkgroep Circulaire Economie

55 jaar

Amsterdam

In 2009 de D66 werkgroep Circulaire Economie opgezet en sindsdien geleid als voorzitter. Oorspronkelijk genaamd werkgroep Grondstoffen met adviesgebied binnen D66 in de praktijk van hergebruik afval, afvalverbranding, circulaire inkoop, statiegeld en de economische vertaling naar budgetten van burgers, bedrijven en (lokale)overheid.

Woningen, gebouwen en gebieden transitie met tientallen jaren ervaring vanuit project- en procesmanagement. Nu mij gespecialiseerd in fossiel-vrije, circulaire en inclusieve gebouwen in de stad. Tevens inclusief in de drie ‘klanten’ van gebouwen; het gebruik, de belegging en de buurt. Vanuit de kennis en ervaring van bouwmanager, ingenieursbureauambtenaar en raadslid actief als auteur, innovator, organisator en docent op dit expert thema via universiteit, stichting en eigen bedrijf.

Daarnaast vraagbaak Circulaire Economie voor raads-, statenleden en bestuurders binnen D66 en daarbuiten. Thema afdeling D66 Duurzaam vertegenwoordigend in het Duurzaamheidsoverleg Politieke Partijen (DoPP) in afstemming met de landelijke politieke partijen en met jongeren zusje het Duurzaamheidsoverleg Politieke Jongeren (DOPJ). Mede vanuit het DoPJ veel contact met de JongeDemocraten en hun werkgroep JD Duurzaamheid.

Leert gemeenten hun Circulaire, Fossiel-vrije en inclusieve gebouw en buurt ontwikkeling realiseren met georganiseerde gebruikers/ bewoners als hoofdrolspelers; leert financiers en bewoners hun droomthuis creëren. Auteur, Innovator, Leider en Coach naar heilzame invloed van gebruikers, beleggers en gemeenten in duurzame huizen, gebouwen en buurten.

Meer van Remko Zuidema
We shape our buildings: Thereafter they shape us
- Winston Churchill