Steun ons en help Nederland vooruit

Sipke Hengst

Secretaris werkgroep Circulaire Economie

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik ben lid geworden van D66 omdat ik op zoek was naar een partij die de democratie in de Tweede Kamer ook op basis van normen en waarden uitdraagt en de samenwerking zoekt.

Waarom ben je actief geworden bij D66 Circulaire Economie?

Het thema circulaire economie verbindt sociale, economische en bestuurlijke vraagstukken voor komende jaren aan elkaar. Hierbij zal het bedrijfsleven de enorme en ook mooie innovaties moeten gaan doen. De verbinding leggen tussen de verschillende thema’s en hier uitvoering aan geven is een belangrijke reden hierin actief te zijn.

Wat wil je graag bereiken als secretaris bij D66 Circulaire economie?

Met name de verschillende thema’s die nu deels los van elkaar staan met elkaar verbinden en de nieuwe en vaak betere economische aspecten ook hieraan koppelen. Niet alles kan tegelijkertijd maar het zal wel allemaal tegelijk moeten gebeuren het is en, en, en…

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben meer dan 35 jaar werkzaam geweest in de industrie als techneut en bedrijfskundige. Ik ben sinds 2020 mede-eigenaar van MadeCircularBy waarbij we samen met, voor en door ondernemers de slag van lineair naar circulair aan het maken zijn. Naast het Doen is ook de ontwikkeling van ketensamenwerking de kern van MadeCircularBy en haar partners. In mijn vrije tijd sport ik graag op de racefiets, hardlopen en duiken. En bij mooi weer op de motor, maar ook met de honden wandelen in het bos of op het strand.

Wat doe je verder nog voor D66?

Ik ben sinds begin 2021 secretaris van de werkgroep Circulaire Economie en werk samen met de werkgroep Duurzame Economie. De focus zal hier de komende jaren op liggen.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

Zoek de gemeenschappelijke verbinding op basis van norm en waarden en ontwikkel een duurzame samenwerking!