Steun ons en help Nederland vooruit

Thomas Ietswaart

Politiek secretaris

Waarom ben je lid geworden van D66?

Ik ben lid geworden van D66 vanwege het sociaal liberale gedachtengoed. Vrijheid is belangrijk, en de overheid is er om te helpen, te ondersteunen, en op te komen voor het algemeen belang. Ook de sterke groene traditie van D66 past me goed.

Waarom ben je actief geworden bij de thema-afdeling?

Na een drukke tijd als regiobestuurder heb ik wat tijd genomen voor andere dingen, en nu zou ik graag weer gaan bijdragen aan de partij, in mijn eigen vakgebied. Ik ben altijd werkzaam geweest in de duurzame hoek, van water tot mobiliteit tot energietransitie, en ik wil die kennis en ervaring graag inzetten voor D66.

Wat wil je graag bereiken als politiek secretaris bij D66 Duurzaam?

Als politiek secretaris wil ik me inzetten voor het bouwen van sterke netwerken binnen de partij en goede contacten met onze omgeving. We hebben elkaar veel te bieden, niet alleen voor het uitwisselen van kennis, maar ook bij het samen bepalen waar we voor staan en hoe we dat over het voetlicht moeten brengen. De politieke boodschap dus. Dat alles vanuit de overtuiging dat verduurzaming meer een sociaaleconomische uitdaging is dan een technische. Als regiobestuurder heb ik me altijd ingezet voor verbinding, en die lijn zet ik graag voort als politiek secretaris van de thema-afdeling.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Met drie compagnons ben ik mede-eigenaar van een adviesbureau. We houden ons bezig met proces- en programmamanagement voor duurzame ontwikkeling, en werken voor overheden in vooral Noord-Nederland. Zo ben ik programmamanager duurzaamheid voor de gemeente Terschelling, en ben ik in Drenthe actief voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het ondersteunen van lokale energie-initiatieven. In het verleden heb ik in allerlei leidinggevende rollen bij de provincie Friesland gewerkt, altijd op het snijvlak van inhoud en organisatie. In mijn vrije tijd ga ik graag zeilen op het Wad in een klein bootje.

Wat doe je verder nog voor D66?

Op dit moment ben ik actief lid van de afdeling Groningen, zonder functie. Hiervoor was ik o.a. politiek secretaris en voorzitter van de regio Groningen.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?

We leven in unieke en bijzondere tijden. De transities die we moeten maken zijn mensenwerk, en vragen om lef en solidariteit. Laten we ervoor gaan!