Steun ons en help Nederland vooruit

Winfried Kramer

Bestuurslid Communicatie

Waarom ben je lid geworden van D66?

In mijn levenshouding ben ik een liberaal mens met een sterk sociaal hart. Dan is D66 uiteraard de logische keuze en als je dan ook nog op dezelfde middelbare school als Hans van Mierlo hebt gezeten, tsja..dan is het bijna voorbestemd zou ik zeggen.

Waarom ben je actief geworden bij de Thema-Afdeling D66 Duurzaam?

Ben nu al zo’n 20 jaar actief in de circulaire economie, maar voor mijn gevoel gaan de ontwikkelingen nog niet snel genoeg en beleidsmatig kan er nog wel een tandje bij is mijn opvatting.
Politiek actief worden was dan ook een logische stap.
Bij D66 vind ik gelukkig veel leden met eenzelfde bezorgdheid en gevoel voor urgentie als het gaat om onze toekomst (en die van de generaties na ons) en met de bekende ‘drive’ hier ook iets aan te doen. Ik voelde me direct thuis.

Wat wil je graag bereiken als bestuurslid bij de Thema-Afdeling D66 Duurzaam?

Als Bestuurslid Communicatie wil ik graag alle (bestuurs-)leden, project- en werkgroepen binnen de Thema-Afdeling ondersteunen op het gebied van communicatie. Met name valt te denken aan nieuwsbrieven, de website van de Thema-Afdeling, verslagen van werkbezoeken, initiatieven van de politiek secretarissen, bijeenkomsten en ongetwijfeld nog andere extern gerichte activiteiten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Met inmiddels zo’n 35 jaar werkervaring in de hightechindustrie, ben ik de laatste 6 jaar werkzaam voor een producent van IT-apparatuur. Hier help ik haar (wereldwijd) strategische klanten te ondersteunen met circulaire programma’s.
Ik ben dagelijks in gesprek met hen welke acties opgestart kunnen worden om uitdagingen die samenhangen met de Green Deal, CSRD en het EU Circular Economy Action Plan te kunnen omarmen.
In mijn vrije tijd is de kans groot dat je me terugvindt met een goed boek, bij voorkeur aan zee, of genietend van de prachtige natuur in Nederland.

Wat doe je verder nog voor D66?

Ik ben woonachtig in Hilversum en als lid van de afdeling tegenwoordig ook hier soms te vinden op bijeenkomsten. Tevens ben ik lid van de Thema-Afdeling Europa. Veel van de onderwerpen binnen onze Thema-Afdeling vinden hun kaders in de besluiten die genomen worden binnen de Europese instituties.

Wat is jouw boodschap voor iedereen die deze pagina leest?
In mijn dagelijkse praktijk zie ik het iedere dag weer: een duurzame verandering begint vaak met 1 persoon, ook bij organisaties met vele tienduizenden werknemers. Deze personen maken het verschil voor henzelf maar ook voor de generaties na hen. Diep van binnen hoop ik dat ieder van ons zo’n persoon zou willen zijn.