Steun ons en help Nederland vooruit
Ten behoeve van het VP TK2021 is gewerkt aan input die in december aan de landelijke PPC is toegezonden. Op https://duurzaam.d66.nl/personen/werkgroep-wonen/ zijn eerdere tussendocumenten geplaatst en is meer over achtergond en contactpersonen opgenomen. Input PPC voor Wonen VP 2021 TK def. 2
Snelheid en eensgezindheid in besluitvorming en daarin verantwoordelijkheid nemen. De beloofde bijdrage leveren aan het beperken van wereldwijde klimaatverandering en ook zichzelf weerbaar maken voor de gevolgen van klimaatverandering. Wij roepen u op om, bij de bespreking van het Klimaatakkoord en de uitwerking ervan, met een open vizier en op samenwerking ingestelde manier van denken de…
Het heden en de gewenste toekomst van landbouw, voedsel en biodiversiteit in Nederland
Jaarlijks wordt er in Nederland voor zo’n 73.3 miljard door diverse overheden ingekocht, waarvan ca. 12.9 miljard door de Rijksoverheid en 60.4 miljard door lagere overheden(EZ 2016). Door deze schaalgrootte hebben overheden een instrument in handen die ze in staat stelt om, naast andere beleidszaken, duurzame ontwikkelingen aan te kunnen jagen. De thema afdeling Duurzaam…
Duurzaam en Leveringszeker [caption id="attachment_1187" align="alignright" width="300"] https://duurzaam.d66.nl/content/uploads/sites/102/2015/05/20150912-D66-Visie-Energietransitie.pdf[/caption] Het D66 rapport dat voor u ligt is de eerste aanzet tot het formuleren van een visie voor de wijze waarop D66 kan omgaan met de energie transitie. Een voor ons land zeer ingrijpende en politiek lastig door te voeren hervorming van onze…
De Energietransitie is onomkeerbaar ingezet. De Europese Energie Unie gaat uit van tenminste 80% CO2-reductie in 2050. Het Nederlandse Kabinetsbeleid sluit zich daarbij aan. Duitsland, Engeland en Denemarken hebben allen energieplannen met een soortgelijke ambitie. De Energietransitie is niet zozeer een technologisch proces, maar bij uitstek een complex maatschappelijk/ politiek proces, omdat…
Landbouw en voedselvoorziening
Hoofdpunten EU verkiezingen 2014 van de werkgroep Duurzaam Landgebruik en Biodiversiteit
D66 ziet de toekomst in een circulaire economie met de inzet van de Cradle to Cradle en Grondstoffenrotonde uitgangspunten. En zet zich in om de transitie van de fossiel based economie naar de circulaire economie te versnellen door het inzetten van de voorbeeld functie van de overheid in inkoop, stimuleren van innovatie en de Europese vertaling.
D66 ziet toekomst in een circulaire en biobased economie en zet zich in om de transitie van de fossiel based economie naar de circulaire en biobased economie mogelijk te maken en te versnellen. Dit impliceert dat de draagkracht van de aarde niet overschreden wordt en er geen uitbuiting en voedselschaarste gaan ontstaan. D66 richt zich…